Rosacea Space

Παγκόσμιος Μήνας ευαισθητοποίησης για τη ροδόχρουν ακμή

Η Galderma εγκαινιάζει το διαδικτυακό χώρο Rosacea Space, θέλοντας να προβάλει και να ενημερώσει για τη ροδόχρουν ακμή, επιλέγοντας τη δημιουργία του τον Απρίλιο, τον μήνα που έχει καθιερωθεί παγκόσμια για την ευαισθητοποίηση της νόσου. 

  • H Galderma καλεί την κοινότητα της ροδόχρου ακμής, τους φίλους και τις οικογένειές τους, να υποβάλουν αυτό το μήνα, έργα τους στο Rosacea Space, στο πλαίσιο δράσεων για ευαισθητοποίηση της πάθησης, μέσα από τα οποία θα απεικονίζεται η δική τους οπτική άποψη για τη ροδόχρουν ακμή.
  • Στο Rosacea Space θα εμφανίζεται υλικό από σημαντικούς καλλιτέχνες στους οποίους ανατέθηκε να δημιουργήσουν αλλά και από influencers με ροδόχρουν ακμή, συνδέοντας έτσι, όλους όσοι νοσούν με ροδόχρουν ακμή σε όλο τον κόσμο.
  • Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη ροδόχρουν ακμή τέθηκε υπό την αιγίδα της Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Μάρτιος, 2022 – Η Galderma θέλοντας να ενδυναμώσει την κοινότητα των ανθρώπων με την πάθηση της ροδόχρου ακμής, τους φίλους και τις οικογένειές τους, τους καλεί στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης της νόσου, να δημιουργήσουν και να υποβάλουν ένα έργο τέχνης, μια φωτογραφία, μια selfie, ποίηση, μουσική, βίντεο και ακόμη και επιστολές* στο Rosacea Space, που δημιουργήθηκε για την ευαισθητοποίηση για τη  χρόνια αυτή πάθηση.

Μέσω του Rosacea Space οι συμμετέχοντες αλλά και οι επισκέπτες, θα μπορούν να δουν μια αντιπροσωπευτική συλλογή από έργα, που αφορούν στην ποικιλομορφία των επιπτώσεων της ροδόχρου ακμής και βελτιώνουν την κατανόηση της πάθησης.

Η Galderma πιστεύει πως το δέρμα του καθενός μας είναι μοναδικό και ότι όλοι έχουμε τη δική μας ιστορία δέρματος. Η πλατφόρμα Rosacea Space, θα επιτρέψει σε αυτούς που έχουν επηρεαστεί από τη ροδόχρουν ακμή -μια χρόνια πάθηση- από την οποία εκτιμάται ότι νοσούν 415 εκ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις εμπειρίες τους για το πως επηρεάζεται η ζωή τους, αλλά και να στείλουν μηνύματα αλληλοϋποστήριξης.

Μια πρόσφατη ηλεκτρονική έρευνα σχετικά με τη ροδόχρουν ακμή, που διεξήγαγε η Galderma, αποκάλυψε ότι το 69% αισθάνεται ότι στιγματίζεται κοινωνικά και ότι αυτό επηρεάζει την ψυχική και συναισθηματική τους υγεία. Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί (48%), έχουν ακούσει ή ενημερωθεί από συνομηλίκους τους ότι η ‘ροδόχρους ακμή δεν είναι σοβαρή δερματική πάθηση’. Για να βοηθήσει την κοινότητα της ροδόχρου ακμής να αποκτήσει ορατότητα και φωνή, η Galderma δημιούργησε το Rosacea Space, που θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο η πάθηση επηρεάζει τη ζωή των ασθενών πέρα από την εμφάνιση και να βοηθήσει στην γνώση για την πάθηση.

Για να ξεκινήσουν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης, οι influencers που πάσχουν από ροδόχρουν ακμή, καθώς και οι καλλιτέχνες που τους έχει ζητηθεί να δημιουργήσουν, θα μοιραστούν τη σημασία της πάθησης για τους ιδίους μαζί με λόγια ενθάρρυνσης στο χώρο Rosacea στο www.rosaceaspace.com

Σχετικά με τη ροδόχρουν ακμή

Η ροδόχρους ακμή είναι μια κοινή φλεγμονώδης νόσος που παρουσιάζει διάφορα κλινικά χαρακτηριστικά, από τα οποία τα πιο συνηθισμένα είναι η έξαψη, το επίμονο ερύθημα και οι φλεγμονώδεις βλάβες. Επηρεάζει κυρίως τις κεντρικές περιοχές του προσώπου, όπως τα μάγουλα και τη μύτη. Η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τόσο τους ενήλικες άνδρες όσο και τις γυναίκες, συνήθως μετά την ηλικία των 30 ετών. Επιπλέον, η συμπτωματολογία περιλαμβάνει τσούξιμο, κάψιμο και αυξημένη ευαισθησία του δέρματος Τα μάτια επηρεάζονται συχνά και μπορεί να παρουσιάσουν κοκκίνισμα, ξηρότητα η φαγούρα.

Αν και η αιτία της νόσου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, κάποιοι εκλυτικοί παράγοντες μπορεί να επιδεινώσουν την πάθηση ή να προκαλέσουν την έξαρσή της, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι: πικάντικες τροφές, αλκοόλ, στρες, έκθεση στον ήλιο / υπεριώδη ακτινοβολία, ζεστά λουτρά και ποτά. Το άκαρι Demodex–ένα συνήθως αβλαβές άκαρι- μπορεί επίσης να βρεθεί στο δέρμα ατόμων με ροδόχρουν ακμή.

Η ροδόχρους ακμή μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν υπάρξει θεραπεία. Γι’ αυτό και τα άτομα που υποψιάζονται ότι πάσχουν από ροδόχρουν ακμή θα πρέπει να επισκεφθούν δερματολόγο. Επειδή η ροδόχρους ακμή είναι μια εξαιρετικά ορατή ασθένεια, είναι γνωστό ότι προκαλεί αμηχανία και άγχος σε ορισμένους ασθενείς, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει  εκνευρισμό και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική τους ζωή.

Σχετικά με τη Galderma

Η Galderma είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη δερματολογική εταιρεία στον κόσμο, με παρουσία σε 100 χώρες. Από την ίδρυσή της το 1981, είναι πλήρως αφοσιωμένη στη δερματολογία, διαθέτοντας ένα καινοτόμο, επιστημονικό portfolio από brands και υπηρεσίες που αφορούν στην Αισθητική, τη Φροντίδα Καταναλωτών και τα Συνταγογραφούμενα Φάρμακα. Είναι επικεντρωμένη στις ανάγκες των καταναλωτών και των ασθενών γι’ αυτό και συνεργάζεται με επαγγελματίες υγείας. Επειδή το δέρμα μας καθορίζει τις ιστορίες της ζωής μας, η Galderma αναπτύσσει τη δερματολογία για κάθε ιστορία του δέρματος.

Δέσμευση της Galderma είναι να στηρίζει τους ανθρώπους με ροδόχρουν ακμή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.faceuptorosacea.com και να ακολουθήσετε @rosacea_beyondthevisible στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

*  Η καταλληλόλητα των συμμετοχών θα εξεταστεί πριν τη δημοσίευσή τους στο Rosacea Space. Το περιεχόμενο των δημιουργιών πρέπει να είναι πρωτότυπο και αυθεντικό και να μην ανήκει σε τρίτους. Οποιεσδήποτε φωτογραφίες ή selfies πρέπει να έχουν την άδεια δημοσίευσης του ατόμου που απεικονίζεται. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Media Contacts

Emmett Murphy
Emmett.murphy@havas.com

Natasha Sizer
Natasha.sizer@havas.com

Το Rosacea Space έχει ιδρυθεί και αναπτύσσεται από την Galderma SA.

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Μάθετε περισσότερα στο: www.rosaceaspace.com